Un accident de cotxe a 100 km/h és com caure des de…

Por: RACC Blog

A tots ens costa pensar en la possibilitat de patir un accident de cotxe perquè és molt desagradable, però com a conductors habituals tots estem exposats a tenir un contratemps en qualsevol moment. De fet, és precisament per aquesta raó que contractem una assegurança de cotxe.

Hi ha diferents factors que poden influir en la magnitud d’un sinistre, però la velocitat inadequada contribueix decisivament al fet que el resultat sigui de major gravetat.

Has de ser conscient que tot i la percepció subjectiva que puguis tenir quan circules, posem, a 100 km/h, si tens un impacte contra un objecte rígid és com si el cotxe caigués d’una alçada de 40 metres. És a dir, és com si l’automòbil saltés al buit des d’un edifici de 13 plantes.

accident en cotxe, infografia

Alguns exemples ens poden ajudar a fer-nos una idea concreta de les conseqüències d’una col·lisió d’aquestes característiques. A la infografia veiem com un impacte a 65 km/h és igual a caure des de 26 metres, els mateixos que té la Porta de Brandenburg; a 120 és com fer-ho des de dalt de tot del Coliseu de Roma, és a dir, des de 48 metres; i a 240 km/h representaria un salt des de la punta del Big Ben, a 96 metres.

Respectar els límits

Les estadístiques demostren que sovint els conductors superen la velocitat permesa. És molt important que respectis els límits indicats perquè estan posats per tècnics en funció de les condicions de la via i de l’entorn.

Però és que, en general, amb l’augment de la velocitat vas perdent capacitat de reacció, de manera que multipliques les possibilitats d’accident de cotxe i les conseqüències negatives del possible impacte van augmentant exponencialment.

Per posar un exemple, si condueixes a 35 km/h, l’angle de visió se situa a 105º i els primers detalls queden fora de la vista del conductor, però si vas a 140 km/h es redueix l’angle de visió a 45º i queden fora de la vista detalls importants per a la seguretat.

Les multes

El fet de no respectar els senyals en general i particularment els de velocitat suposa en primer lloc un risc físic innecessari tant per al conductor com per a la resta d’ocupants, però a més les infraccions es paguen, en euros i en punts del carnet. Les sancions per no respectar els límits de velocitat van dels 100 als 600 € i la pèrdua de punts arriba fins als 6.

Creativitat: Ferran Morales