Tot risc, tercers, tercers complet… quina assegurança de cotxe em convé?

Por: RACC Blog

La Llei obliga a contractar l’assegurança de Responsabilitat Civil, que ha d’estar inclòs en qualsevol assegurança a tercers. A partir d’aquí cada propietari del vehicle decideix les cobertures de la pòlissa. És important que coneguis el que tens cobert en cada cas, perquè hi ha un ventall de possibilitats que permet triar les que millor s’adapten al teu vehicle, a les teves circumstàncies i al teu pressupost.

  • Assegurança a Tercers: És la de Responsabilitat Civil, que cobreix únicament els danys a tercers vehicles o persones en cas de sinistre si en tens la culpa; cal tenir en compte que no cobreix els danys al vehicle propi. És l’assegurança mínima i per tant val la pena que et plantegis incrementar cobertures.

assegurança a tercers

  • Assegurança a Tercers amb ampliació de garanties. Avui en dia pots triar entre una àmplia gamma de cobertures addicionals al Tercers Bàsic. Tradicionalment aquestes cobertures són incendi, robatori i llunes, però la companyia et pot oferir avui possibilitats molt interessants per tenir coberts altres elements del vehicle com els fars, els intermitents o els miralls retrovisors, com fa el RACC.
  • Assegurança a Tot Risc. Cobreix no només els danys a tercers sinó els propis, sense limitacions. És aconsellable aquesta modalitat sobretot per a cotxes nous, que és quan tenen el valor més elevat, però també perquè sovint el pagament del vehicle es realitza a terminis i d’aquesta manera en cas de sinistre total (si la culpa és teva i no tens aquesta opció), perdries el cotxe i hauries de seguir pagant la quota.
    És clar que en els 2 primers anys de vida, per a tot tipus de cotxe, compensa la Tot Risc, però poden ser fins a 3 i fins i tot 4 en els cotxes d’alta gamma perquè el valor real és més alt i les peces són més cares. Després, has de pensar en altres opcions.
  • Assegurança a Tot Risc amb franquícia. És una modalitat que resulta més barata que la Tot Risc perquè assumeixes una quantitat (la que estableixis amb la companyia segons els barems) en la qual no entren els petits danys, però et permet estar tranquil perquè en cas de sinistre et repararan el vehicle sigui quina sigui la quantitat o, si és sinistre total, recuperaràs el valor total del cotxe (menys la franquícia).

A tenir també en compte. Quan contractis una assegurança, a més de les cobertures, és molt important que et fixis en el que t’ofereix com a complement. Has de mirar, per exemple, si hi ha inclòs el servei d’assistència, i si ho està, quin és el nivell de garantia; per exemple, el que ofereix el RACC realitza el 90% de les reparacions a l’instant per poder continuar el viatge. També és important saber si queden coberts els accessoris, i el que és molt destacat, la indemnització per invalidesa o mort, que en el cas del RACC és de fins a 50.000 €.

A www.racc.cat/asseguranca-cotxe et pots informar a fons de les diferents alternatives.