RutaRACC: Món Sant Benet, una ruta per a descobrir els sentits

Por: RACC Blog

El Bages sempre és un lloc on perdre’s. Els seus monuments, la naturalesa i la hidrografia ens permeten gaudir d’una comarca en la qual podrem trobar tota mena de distraccions per als sentits.

Després d’haver passat per Manresa en altres ocasions, amb una ruta de Montserrat a Berga i una altra de Manresa al Miracle, la capital del Bages torna a ser un dels punts de partida per a una altra ruta que ens portarà per la rodalia i que podrem completar en manera totalment Eco, amb el nou Mini Countryman Cooper ES, el primer híbrid endollable de la marca alemanya.

Mini Countryman SE, Món Sant Benet

Des del renaixement de la marca Mini, de la mà del grup BMW, els models s’han caracteritzat per estar en l’avantguarda del disseny i de les últimes tecnologies. Mini no podia quedar-se enrere i ha tret al mercat aquesta evolució del Cooper S que, a més, ens permet circular de manera completament elèctrica durant 52 km. És per això que triem aquest model per a realitzar una curta ruta de 14 km, que ens permetrà redescobrir el cor de Catalunya deixant el mínim impacte ambiental al nostre pas.

 

Manresa

A Manresa, ciutat de 78.000 habitants, trobem tots els plaers d’una gran ciutat, però amb l’encant de la monumentalitat del seu barri antic. Capital de la Catalunya Central, podrem triar entre tres diferenciades rutes arquitectòniques: la medieval, la barroca i la modernista.

Com ja hem comentat en anteriors rutes, en el circuit medieval destaquem la Basílica de Santa Maria, coneguda com la Seu, a més del Pont Nou, datat de principis del segle XIV, o el Pont Vell, d’origen romà i amb reconstruccions medievals i de principis dels 60, després de la seva destrucció durant la Guerra Civil. La muralla i els diferents carrers del barri antic, la Cova de Sant Ignasi i el Museu Comarcal són uns altres dels llocs d’aquesta ruta.

Si, al contrari, desitgem visitar la part barroca de la població, l’Ajuntament, el Palau de Justícia, La Capella del Rapte de Sant Ignasi o la Capella de Sant Ignasi Malalt seran uns altres llocs per on no hem de deixar de passar.

Pel que fa a la ruta modernista, el Casino de Manresa, Cal Jorba, Casa Torrents, Casa Lluvià, el Convent de Santa Clara o el Museu de la Tècnica són edificis de visita obligada.

Gran part d’aquests llocs formen part de la Ruta Ignasiana, que recorre 22 dels monuments i llocs més emblemàtics de l’estada de Sant Ignasi de Loiola a la ciutat.

La Seu de Manresa

La Seu de Manresa

Podem fer la major part d’aquestes quatre rutes a peu o amb un mínim desplaçament amb cotxe, que farem sempre amb el mode elèctric del nostre Countryman. Després, ens dirigirem per l’N-141c cap a Sant Fruitós de Bages, una localitat situada a només cinc minuts de la capital de la comarca.

 

Sant Fruitós de Bages

En ple Pla de Bages, en aquest municipi de 8.000 habitants format per quatre nuclis de població, podem trobar llocs com les esglésies de Sant Sebastià de les Brucardes, Santa Anna i Santa Maria de Claret o Sant Iscle i Santa Victòria.

Cap al nord, el Parc de la Sèquia ens garantirà un passeig tranquil al costat de la sèquia de 26 km, que des del segle XIV condueix l’aigua a cinc de les poblacions de la zona (Manresa, Balsareny, Sallent, Sant Fruitós i Santpedor).

 

Navarcles

Navarcles

Circulant per la BV-1221, el següent punt de visita serà Navarcles, a 11 km de Manresa i situat a la dreta del riu Llobregat, al costat del qual se situa aquesta població de 6.000 habitants. Amb un important passat hídric, el lloc destaca per l’arquitectura dels seus ponts, punts de connexió vital amb la capital de la Catalunya Central.

El Pont Nou uneix Manresa amb el Moianès, a la frontera entre Sant Fruitós i Navarcles, creua el Llobregat i està datat de 1863. El Pont del Molí d’en Serra és una obra de principis del segle XX (1916) i permet travessar el riu Calders.

El Pont de Sant Benet, per on circularem amb el nostre Mini Countryman, connecta Navarcles amb el monestir de Sant Benet. La gran quantitat de fonts és una altra part destacable de la població.

 

Món Sant Benet

Hotel Món Sant Benet

Un dels punts més destacables del recorregut serà el complex Món Sant Benet, en el qual trobem el monestir de Sant Benet de Bages i on gaudirem d’una estada per a recordar. L’Hotel Món Sant Benet està envoltat de naturalesa i de llocs màgics, com el monestir, la casa d’estiueig del pintor Ramon Casas o la Fundació Alícia presidida per Ferran Adrià. També trobem tres restaurants, com el Restaurant L’Ó amb una estrella Michelin i de cuina evolutiva, el Restaurant Món de cuina de mercat i el Restaurant La Fonda de cuina catalana. Es tracta de l’hotel més gran de la Catalunya central amb un total de 87 habitacions, envoltades per un extens jardí.

Fem nit a l’Hotel Món Sant Benet, si disposes de la targeta RACC Master pots reservar a la seva web www.hotel.monstbenet.com amb un 15% de descompte sobre les seves tarifes amb el codi RACCMSB, on podrem recarregar el nostre Mini Countryman a les instal·lacions de l’hotel. L’endemà, ja descansats, podrem gaudir de les diferents opcions que ofereix el complex turístic.

Hotel Món Sant Benet

Visita obligada serà el renovat monestir benedictí de Sant Benet, una construcció datada de l’any 950 i que suposadament va albergar les relíquies de Sant Valentí, en una caixa de fusta recoberta de làmines de plata que actualment es troba a l’església de Navarcles. L’edifici va ser restaurat a principis del segle XX pel seu propietari, el cartellista Ramon Casas, que li va encarregar les obres a Josep Puig i Cadafalch.

Sant Benet

 

Una altra de les propostes serà la visita a la Fundació Alícia, una zona de recerca científica i gastronòmica liderada per Ferran Adrià, on es permet la visita a les instal·lacions, la participació en tallers i laboratoris gastronòmics de la fundació, a més de resoldre dubtes sobre alimentació a partir de diverses receptes.

Existeixen també diferents propostes de senderisme, com el camí paisatgístic de Sant Benet, pel qual, en direcció a Sant Fruitós, trobem el Mirador de Sant Benet, en un dels punts més elevats de la zona, on podrem gaudir de la naturalesa i del Bages en tota la seva esplendor. La zona ens ofereix un variat catàleg de passejades senderistes de nivell fàcil que faran les delícies de qualsevol afeccionat a la naturalesa.

Amb aquesta experiència sensorial acabem la nostra ruta pel Bages amb el nou Mini Countryman Cooper SE.

Hotel Món Sant Benet

 

Fitxa de la ruta

Sortida Manresa (Bages)
Destinació Hotel Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages)
Distància 14 km
Temps 26 minuts (sense parar)
Dificultat Fàcil
Despesa en combustible 0 € (cost estimat)
Dades tècniques Mini Countryman Cooper SE
Etiqueta Etiqueta cero emisiones

Mapa de la ruta completa

Us animeu a fer aquesta ruta? Si descobriu nous punts d’interès, deixeu un comentari o compartiu-los amb l’etiqueta #RutaRACC.

Galeria d’imatges