RutaRACC: de Tavertet a Besalú

Tags: .

Por: RACC Blog

Provem el Kia XCeed, un crossover amb motor 1.0 T-GDI de 120 cv, el CUV coreà de grandària mitjana que ens ofereix rendiment i versatilitat per les carreteres d’Osona i la Garrotxa.

Kia XCeed

Kia XCeed

Iniciem la ruta des del poble de Tavertet, situat al nord-est de la comarca d’Osona, a la zona de les Guilleries, i triem un Kia XCeed, el CUV de la marca coreana, de caràcter esportiu i amb una grandària mitjana, ideal per circular per carreteres estretes i plenes de corbes, amb una amplitud interior ideal per a famílies.

Tavertet, natura i romànic

A Tavertet, visitarem el nucli urbà declarat Bé d’Interès Cultural a peu –s’aparca a l’entrada–, compost per mig centenar de cases de pedra datades a partir del segle XVII fins a l’actualitat, que han respectat l’estètica de construcció amb pedra des de llavors fins avui dia.

En aquesta població, el mirador és una de les zones més visitades, des d’on podrem gaudir d’unes vistes espectaculars del pantà de Sau i de la serra de les Guilleries.

L’església de Sant Cristòfol de Tavertet és una altra de les visites obligades a la població, una construcció del segle XI emmarcada dins de la ruta del romànic de la comarca d’Osona. Un edifici d’una sola nau i volta de canó que guarda el sabor dels edificis religiosos d’alta muntanya.

Una altra de les visites obligades és la de Sant Miquel de Sorerols, també del segle XI, una petita església entre Tavertet i l’Esquirol que amaga les restes de l’antic castell de Sorerols.

Des de Tavertet iniciem el recorregut cap a Rupit per la BV-5207 i enllaçant amb la C-153, dues carreteres de muntanya que faran les delícies dels conductors més passionals.

Mirador de Tavertet

Mirador de Tavertet

Rupit i Pruït, perla medieval

A la localitat de Rupit i Pruït, dos nuclis adjacents fusionats el 1977, el plaer més gran serà visitar els carrers empedrats d’origen medieval, a més de travessar el pont penjant per a accedir al centre de Rupit, on trobarem l’església de Sant Miquel (segle XIII) i la plaça Major. A part cal mencionar el carrer del Fossar, una pujada amb terra de pedra tallada on surt a relluir la rusticitat de Rupit. Ca l’Apotecari, la caiguda d’aigua dels Molins, les restes del castell o l’ermita de Santa Magdalena són altres llocs per on passar en aquesta vila.

Pont de Rupit

Pont de Rupit

La Garrotxa, zona de volcans

Des de Rupit tornarem amb el nostre crossover XCeed a la C-153 en direcció Olot, on podrem visitar la ciutat, com ja vam fer en la ruta entre Vic i Banyoles, destacant els edificis modernistes, la zona de l’Eixample i l’església de Sant Esteve.

A la Garrotxa, zona volcànica per excel·lència, és de visita obligada la zona formada per onze municipis que ens ofereix una varietat de rutes a peu inacabable, a més de la possibilitat de diverses rutes amb bus o amb carro per la Fageda d’en Jordà.

La fàbrica de iogurts de la Fageda, amb un model laboral inclusiu, també és una visita a valorar.

Des de la Fageda tornem de nou a Olot per la GI-524, des d’on passarem a la A-26 en direcció Besalú. En aquesta ocasió obviarem Castellfollit de la Roca perquè ja l’havíem visitat abans i acabarem la ruta a la localitat medieval. La suau conducció de l’XCeed ens permetrà gaudir del trajecte còmodament.

La Fageda d'en Jordà

La Fageda d’en Jordà

Besalú medieval

Com ja hem explicat amb anterioritat, Besalú va ser una pròspera vila romana i de l’edat mitjana, que avui en dia encara conserva un dels millors conjunts medievals  de la península Ibèrica.

Conegut sobradament, el pont romànic de set arcs ens acull en aquesta vila per a accedir directament al nucli antic, on destaca un patrimoni arquitectònic que acull la col·legiata de Santa Maria, la Casa Cornellà, la Cúria Reial, el monestir de Sant Pere o l’església de Sant Vicenç, entre molts altres llocs per a visitar.
Al marge del llegat arquitectònic, en aquesta vila podem visitar també el Museu de Miniatures i Microminiatures.

Pont de Besalú

Pont de Besalú

Fitxa de la ruta

Sortida Tavertet (Osona)
Destinació Besalú (La Garrotxa)
Distància 80,8 km
Temps 1 h 51 min. (sense parar)
Dificultat Fàcil
Despesa en combustible 7 € (cost estimat)
Dades tècniques Kia XCeed
Etiqueta

 

Mapa de la ruta completa

Us animeu a fer aquesta ruta? Si descobriu nous punts d’interès, deixeu un comentari o compartiu-los amb l’etiqueta #RutaRACC.

 

La ruta en imatges