Ruta pel Montseny: de la Garriga a Sant Celoni

Tags: ., ,

Por: RACC Blog

La neu de les últimes setmanes ens va posar fàcil l’elecció del model de vehicle que havíem de provar per fer una ruta amb cotxe pel Montseny. Un BMW X3 4drive, l’equilibri perfecte entre la comoditat i la seguretat per viatjar en condicions difícils per carreteres secundàries.

ruta en cotxe

Comencem la ruta amb cotxe

Sortim des de la Garriga, vila termal de construccions modernistes que la burgesia catalana –barcelonina, principalment– va escollir com a lloc d’estiueig en època noucentista.

Situada entre Barcelona i Vic, en època romana es va descobrir la potència sanadora de la seva aigua. Actualment se’n pot gaudir en diversos balnearis. Per retre homenatge a aquesta descoberta, podem visitar lliurement la vila de Can Terrers. Allà podrem veure com era un assentament de fa vint-i-un segles.

Sortim a la carretera amb pluja, on el model de tracció total es mou com un peix a l’aigua. Les vies ràpides són el millor terreny per aquest SUV de mida mitjana que conjuga esportivitat amb elegància i efectivitat.

A més, el pack M que equipa la marca alemanya li confereix un aspecte amb un toc més agressiu, però sense arribar a l’excés d’altres models de la gamma.

Seguim cap als Hostalets de Balenyà

Per la C-17 en direcció Vic, arribem als Hostalets de Balenyà, històric lloc d’intersecció de camins, com el camí de la Cerdanya, el camí Manresà, o el que comunicava el Montseny amb el Pla del Moianès. En el cas del camí ral que va des de la Cogullada a Sant Miquel de Balenyà, trobem unes grans lloses datades del 1700, herència del passat que servien per separar el camí dels camps.

L’aqüeducte de Barbat és un altre monument visitable pels interessats en ponts i aqüeductes d’època medieval.

Seguint amb el trajecte, arribem a Tona, d’on destaquem el castell i l’església de Santa Maria del Barri. L’església és un edifici d’estil romànic, gairebé sempre eclipsat pel castell. A més, no deixem de banda el jaciment del Camp de les Lloses, seguint la pista romana que va a Osona.

Tona

A Tona abandonem la C-17 per entrar a la BV-5303 en direcció Seva, bressol del campió del món dels 500 cc el 1999. Una estàtua d’Àlex Crivillé adorna, a mode d’homenatge, la rotonda d’entrada d’aquest petit municipi, d’on també és fill il·lustre un altre campió del món del motor, el desaparegut Pep Bassas.

Seva

La recta final

LA BV-5303 ens regala una intensa nevada, amb la carretera, però, en bones condicions, després de diverses passades de llevaneus. L’X3 de tracció total es mou amb facilitat per la revirada carretera. Les grans llandes de 20 polzades, calçades amb uns 245-45, guien a la perfecció els poc més de 1.700 quilos del cotxe. És a les zones més lliscants on el cotxe de la marca bàvara treu el seu caràcter. Allà on els 190 cv renillen per evitar ensurts i poder sortir sense esforç de situacions complicades.

Arribem al nucli del Montseny deixant enrere la nevada, per visitar l’església de Sant Julià, just a l’entrada del poble, des d’on empalmem de nou amb la carretera, per arribar al punt final de la nostra ruta: Sant Celoni.

Montseny

La ciutat del Vallès Oriental ens rep amb l’església de Sant Martí. Un edifici del segle XVIII, amb un dels murals barrocs més grans de Catalunya a la façana.

El cotxe: BMW X3 xDrive20d

En una època en què estem acostumats als grans crossovers, els 1.995 cc d’aquest X3 poden semblar escassos. Però els quatre cilindres i les 16 vàlvules compleixen a la perfecció amb el seu objectiu.

Amb un confort de marxa a l’alçada del vehicle prèmium que és, l’X3 conjuga el seu bon comportament amb uns interiors amb acabats excel·lents i cuir blanc de primera qualitat. El sistema d’entreteniment, amb GPS i tots els avenços en matèria hi-fi, integra també sistemes de seguretat activa com la velocitat de creuer adaptativa, les ajudes a la conducció i les múltiples funcions que aquest model equipa, per la qual cosa és un referent enfront dels seus rivals, com poden ser el Volvo XC60, l’Audi Q5 o l’Alfa Romeo Stelvio.

BMW X3 4drive

Les set claus per tenir en compte en una ruta:

  1. Planificar la ruta amb anterioritat
  2. Omplir el dipòsit abans de sortir.
  3. Comprovar la pressió dels pneumàtics i el nivell d’oli
  4. Descarregar l’APP del RACC per comprovar el trànsit
  5. Respectar les normes de circulació
  6. Gaudir del trajecte amb seguretat
  7. Respectar l’entorn

Vols provar el vehicle?

[raccblog url=”http://www.racc.cat/microsites/venda-de-cotxes/assessorament?utm_proc=200003682″ text=”Deixa les teves dades aquí!” target=”_blank” align=”center”]

La ruta en imatges