Ruta per les terres de l’Ebre

Per: David Felipe

Tags: , ,

Completem una ruta familiar amb el nou Volvo XC90 per la desembocadura del riu Ebre. Paisatge feréstec i platges salvatges.

Ruta amb cotxe per l’Ebre

El riu Ebre és el segon riu amb més cabal de la península Ibèrica, després del Duero. Un riu que desemboca en terres tarragonines després de travessar set comunitats autònomes al llarg dels seus 930 km. Amb naixement a Fontibre (Cantàbria), l’Ebre arrossega sediments fins a trobar-se amb el Mediterrani, on deixa anar les seves aigües, formant un dels accidents geogràfics més espectaculars de Catalunya. L’entorn –entre el Montsià i el Baix Ebre– del Parc Natural és espai protegit des del 1983. Per aquest motiu, per recórrer aquesta ruta hem escollit un Volvo XC90 D5 Inscription, un suv prèmium de tracció total i 235 cv, al qual no es pot resistir cap de les carreteres de la zona.

Sant Carles de la Ràpita

Comencem la ruta a la part més meridional del delta, a Sant Carles de la Ràpita. La població, de gairebé 15.000 habitants, gaudeix d’algunes de les millors platges del port dels Alfacs. Una badia que forma un llac salat natural que envolta la part de més al sud del delta.

Serra del Montsià

A la part interior, la serra del Montsià s’eleva paral·lelament a la costa, servint de mirador de Sant Carles i dels Alfacs. La Roca Foradada, a més de 500 metres sobre el nivell del mar, és un dels llocs més coneguts de la serra. Com a bon poble de mar, el passeig marítim és un dels punts neuràlgics a l’estiu i de relaxació en temps més freds.

La llotja i el port pesquer també han de ser motiu de visita, ja que es tracta d’uns dels més importants de la zona sud de Catalunya i del nord del País Valencià.

El cim de la Torreta, on temps ençà se situava una antiga torre de vigilància, és un excel·lent mirador des d’on es pot gaudir d’una de les millors vistes del Parc Natural del Delta. El Mirador de la Guardiola, com ara se’l coneix, és un dels pocs punts panoràmics de la zona.

El centre d’interpretació de l’Església Nova o el Museu de la Mar de l’Ebre ens endinsarà a la història d’aquesta població i els voltants.

Platja del Trabucador

Sortint de la població, no podem deixar de visitar la platja del Trabucador, una de les zones amb més encant del Delta de l’Ebre, tot i que encara és una de les més desconegudes, on els més romàntics podran gaudir d’una espectacular posta de sol que res ha d’envejar a les d’altres llocs, amb els colors del Mediterrani banyant la costa.

Aquesta platja, amb aigua a banda i banda –a un costat els Alfacs i a l’altre el mar–, és una zona molt emprada per la pràctica d’esports aquàtics, com el kitesurf. El Moll del Trabucador és un espai sensacional per fer un refrigeri a la vora del mar, fins i tot hi trobarem un establiment.

Les condicions del nostre vehicle són les ideals per arribar a la zona, ja que modifiquem l’alçada de l’XC90 posant el mode offroad i deixant que la suspensió pneumàtica faci la seva feina.

Illa de Buda

Del Trabucador a l’Illa de Buda, un dels indrets més espectaculars del Delta, d’entrada restringida –per la romeria de Sant Pere hi ha entrada lliure- però que és una de les reserves més ben cuidades i l’illa més gran de Catalunya. Ocells, cavalls, eucaliptus i arròs omplen aquest entorn que s’obre com un oasi dins d’aquesta zona sedimentària, amb 3.000 hectàrees i cinc quilòmetres de longitud.

Sant Jaume d’Enveja

Des de l’Illa, tornem a Sant Jaume d’Enveja, on existeix una gran varietat d’activitats lúdiques i esportives: des de llargues caminades a rutes amb BTT, passant per les tres platges del terme municipal.

Creuant el poble, passem per sobre del majestuós riu Ebre pel modern pont de Lo Passador, on hi ha alguna de les millors vistes del cabal del riu a la desembocadura.

A Deltebre, a la part nord del delta, les opcions són també moltes, sent les platges un dels principals reclams. Altres alternatives són rutes amb carro i creuers pel riu.

Far del Fangar

Des del nucli urbà, aprofitant la tracció total del nostre Volvo, sortirem fins a la part de la Punta del Fangar, la part més al nord del delta, amb un paisatge idíl·lic en la solitud del far.

L’Ampolla

L’Ampolla és l’última parada de la nostra ruta, on completarem els 90 km pel Delta de l’Ebre i on trobarem un dels millors llocs per a descansar d’un trajecte per camins i estretes carreteres comarcals.

Al municipi podem gaudir d’un bon arròs, el producte més característic de la terra, amb vistes des del mirador de la Bassa de les Olles, la llacuna més petita d’un dels parcs naturals més increïbles de la nostra terra.

Troba l’assegurança de cotxe online que millor s’adapti a les teves necessitats

Vols provar el vehicle?

[raccblog url=”http://www.racc.cat/microsites/venda-de-cotxes/assessorament?utm_proc=200003682″ text=”Deixa les teves dades aquí!” target=”_blank” align=”center”]