Ruta amb cotxe per la salvatge Costa Brava. De Platja d’Aro a Lloret de Mar

Tags: ., ,

Por: RACC Blog

La costa del nord de Catalunya és una de les més visitades a l’estiu per autòctons i estrangers. En la ruta amb cotxe d’avui visitem el litoral del nord amb un Kia Stinger, una berlina esportiva que no deixa ningú indiferent.

Reprenem el viatge per la Costa Brava

Després d’un petit tast per la Costa Brava amb un Seat Arona, reprenem el nostre viatge de nord a sud en direcció a la costa del Maresme. Aquesta vegada ho fem a bord d’un Kia Stinger, una berlina esportiva de la marca asiàtica que, amb el seu motor dièsel de 200 cv 4×4, vol guanyar posicions en un sector fins ara desconegut pels coreans.

Iniciem la ruta

Iniciem la ruta al sud de la Costa Brava, a Castell i Platja d’Aro, on la platja de S’Agaró ens dóna l’estona de relaxació necessària per començar a conduir.

Aquest municipi del Baix Empordà va cobrar especial importància a l’època romana, quan la luxosa vil·la Pla de Palol –reminiscència del Palatí de Roma- era un punt clau de fabricació d’àmfores amb denominació d’origen. Encara podem visitar les restes arqueològiques que en queden, després que la desenfrenada febre constructiva dels anys 60 en destruís una bona part.

Per passejar després d’una jornada de platja, el millor és fer-ho pel Parc dels Estanys. Allà les escultures de Rosa Serra ornamenten aquest paratge, que és a tocar d’una zona natural protegida.

Durant l’època estival podem gaudir en aquesta població de diversos festivals de música, com la Cantada d’Havaneres, el Festival de Guitarra de Girona, el Festisurf Costa Brava i la festa major de Castell d’Aro.

De Palamós a Sant Feliu de Guíxols

Encetem la carretera de Palamós en direcció sud per arribar a Sant Feliu de Guíxols, on també podrem gaudir de les espectaculars platges que ens ofereix el municipi. Fins i tot trobarem petites cales dins del poble.

Menys massificat a l’estiu que Platja d’Aro i la veïna Tossa de Mar, a Sant Feliu podem trobar l’Espai Carmen Thyssen, un important referent d’exposicions temporals d’art, situat al Palau de l’Abat a la plaça del Monestir, un antic enclavament benedictí, datat del segle X. A banda de l’Espai Thyssen, el conjunt arquitectònic també conté el museu d’història de Sant Feliu de Guíxols.

El Festival Porta Ferrada omple el municipi de música durant els mesos de calor, amb la participació de noms com el de Joan Manuel Serrat, Estopa, Ismael Serrano, Pablo Alborán i Ricky Martin, entre altres. Tot un referent musical pel que fa als festivals d’estiu a Catalunya.

Amb el nostre Stinger seguim per la revirada carretera GI-682. Des d’allà agafem el desviament a la GIP-6821 per visitar la petita ermita de Sant Grau d’Ardenya. Edifici neoromànic datat del 1452 i annexionat a una masia, que en l’actualitat funciona com a restaurant.

Amb aquest parèntesi a la ruta, podrem gaudir de la muntanya i d’un espai poc massificat al massís de Cadiretes. Tornant en direcció a Tossa, multitud de cales ens faran gaudir d’un paisatge envejable.

Fem cap a Tossa en direcció Lloret de Mar

El recinte emmurallat de la Vila Vella és el lloc més emblemàtic de Tossa. Datat del segle XIII, és l’únic exemple de població medieval fortificada que encara existeix al litoral català. Aquest és un gran espai on l’alçada permet unes vistes privilegiades de la població.

L’església de Sant Vicenç, d’estil neoclàssic, és un dels altres punts de visita obligada. No oblidem la vil·la dels Ametllers, una vil·la romana situada a l’avinguda del Pelegrí.

Des de Tossa, seguim per la GI-682. Arribem a Lloret de Mar, una de les capitals del turisme europeu des dels anys 50. Centre d’oci i restauració, Lloret és un dels destins més buscats pel turisme europeu.

En aquesta vila, la petjada dels negocis naviliers i d’ultramar –dels quals Cuba representa la màxima expressió– va convertir el poble en una de les principals imatges de l‘estil indià, amb mansions neoclàssiques i modernistes.

Els Jardins de Santa Clotilde ofereixen grans vistes sobre el mar. Un paratge de gran bellesa, dissenyat per Nicolau Rubió i Tudurí durant el noucentisme.

A Lloret acabarem la nostra ruta de 50 km per la Costa Brava amb el Kia Stinger. Aquest cotxe aixeca passions allà on. I amb ell, la paraula discreció no té cap mena de sentit. Ens miraran arreu per on passem!

Segueix la ruta a Google Maps

La ruta en imatges

Vols provar el vehicle?

[raccblog url=”http://www.racc.cat/microsites/venda-de-cotxes/assessorament?utm_proc=200003682″ text=”Deixa les teves dades aquí!” target=”_blank” align=”center”]