Ruta amb cotxe de Lloret a Argentona. De la Costa Brava a la Costa del Maresme

Tags: ., ,

Por: RACC Blog

Després d’acabar l’última ruta amb cotxe a Lloret de Mar, ens endinsem per la costa maresmenca per arribar molt a prop de la ciutat de Barcelona. Aquesta vegada ho fem amb un Audi Q2, el SUV més petit de la marca Audi.

En marxa!

Comencem on vam acabar la ruta per la salvatge Costa Brava. Des de Lloret enfilem cap a Blanes, l’últim gran poble de la Costa Brava, que delimita pel sud aquesta denominació. Blanes, amb gairebé 40.000 habitants, deixa de ser la típica ciutat estiuenca per trobar una localitat amb vida pròpia durant tot l’any.

Blanes, localitat amb vida tot l’any

Per començar, trobem un dels dos parcs botànics de la localitat, el jardí de Marimurtra. Situat en un penya-segat costaner, ofereix unes de les millors vistes del Mediterrani. Amb més de quatre mil espècies vegetals, exòtiques en un gran percentatge, Marimurtra va ser fundat per l’alemany Carl Faust (1874-1952), empresari establert a Catalunya.

Vuit són les platges o cales de Blanes, on en temps estiuenc podrem gaudir d’un bany refrescant.

Cap a Malgrat de Mar, ideal per als nens

De Blanes enfilem cap a Malgrat de Mar, un destí ideal per als que viatgen amb nens. Deixem enrere la Costa Brava i entrem a la Costa del Maresme. Per donar un respir als més petits visitem el parc de Francesc Macià, situat al costat de la BV-6001.

Allà les escultures gegants faran gaudir els nens i els no tan nens. Flors enormes, bolets al pur estil dels barrufets i una casa de xocolata ens endinsaran a grans i petits en un món de fantasia, per gaudir d’una estona d’esbarjo. També podem visitar el parc del Castell, amb les millors vistes panoràmiques d’aquesta ciutat maresmenca.

La versatilitat del nostre Audi Q2 ens permetrà aparcar en un reduït espai. La millor opció a les localitats costaneres en temps d’estiu serà aparcar el cotxe allunyat de la zona de costa, on a la major part de municipis trobarem zona blava o verda de pagament.

En aquesta vila també gaudirem de grans platges i d’una localitat adaptada al turisme familiar, d’ençà que a la dècada dels 60 va començar el boom del turisme. L’església de Sant Nicolau i l’Ajuntament modernista són algunes de les altres visites ineludibles.

Seguim en direcció Calella de la Costa

De Malgrat seguim en direcció sud cap a Calella de la Costa, rebatejada així per evitar confusions amb Calella de Palafrugell. Hi visitem el Museu del Turisme, on s’explica la història del turisme, des d’una perspectiva mundial i des dels inicis dels grans exploradors a l’actualitat més recent del sector. Exposicions temporals i tardes musicals a l’estiu completaran l’experiència cultural.

El far de 1859, electrificat el 1927, és un dels llocs més icònics de la localitat, des del mirador del qual podem veure les platges de la vila costanera. Molt a prop del far trobem les Torretes, antigues torres de telègraf.

La plaça del Mercadal, actualment plaça del Mercat, és un dels punts neuràlgics de la ciutat. Des d’allà podem arribar a l’església de Santa Maria i Sant Nicolau, una construcció del segle XVIII, tot i que sobre l’edifici original del segle XVI.

En cas de voler platja, Calella també en presenta una àmplia oferta, amb la platja de les Roques –de petites cales i més íntima–, la platja del Garbí i la platja Gran, situada a la vora del passeig Manuel Puigverd, al centre de la ciutat.

Canet de Mar, escenari de Joc de trons

De Calella a Canet de Mar, localitat que va fer-se famosa als anys 70 pel festival CanetRock i que es va recuperar fa cinc anys, per tornar a l’esplendor de la música pop-rock en català.

La petjada modernista de Canet té el seu màxim esplendor a la casa museu de l’arquitecte Domènech i Montaner. Avui dia és un museu que ajunta la Masia Rocosa (segle XVII) i la seva casa personal, construïda amb el seu fill Pere Domènech i Francesc Guàrdia, altres noms del modernisme com Puig i Cadafalch. La casa familiar que va remodelar –el castell de Santa Florentina- va ser la localització escollida per gravar la sisena temporada de la sèrie televisiva Joc de trons.

Caldes d’Estrac, també coneguda com a Caldetes

De Canet a Caldes d’Estrac, una vila termal on el turisme massiu no és tan present com a la resta de poblacions.

Amb una curiosa història, Caldetes va esdevenir el segle XIX i principis del XX una de les viles més transitades per la burgesia catalana. Les aigües amb propietats –descobertes pels romans– i el Casino Colón van fer que Caldes es comparés amb la localitat francesa de Niça, la qual cosa li va donar el sobrenom de “la Niça catalana”.

Avui en dia, les platges del municipi, principalment la platja dels Tres Micos i la platja de la Kalima, centren la major part de visitants d’aquesta vila avantsala de Mataró.

Mataró, ciutat costanera per excel·lència

L’antiga Iluro romana va donar pas a l’actual Mataró, capital del Maresme i ciutat costanera per excel·lència. Tot i no ser una gran vila turística, les seves platges també són suficients per passar una bona estona estiuenca.

Al barri del Pla d’en Boet encara es conserven les restes de la vil·la Torre Llauder, de finals del segle I aC, un dels principals atractius de la població, a la qual hem de sumar les restes de la muralla i els banys romans.

Mataró va poder gaudir el 1848 de la primera línia de tren de la Península Ibèrica. Un trajecte de 29,1 km que va unir Barcelona amb Mataró, passant per Sant Adrià del Besòs, Badalona i Premià de Mar.

El Museu de Mataró, el mercat antic i la Basílica de Santa Maria, al centre històric de la ciutat, són visita obligada.

Acabem la ruta a Argentona, la vila del càntir

Acabarem la nostra ruta amb una visita a Argentona, la vila del càntir, una antiga vila burgesa de vacances que va gaudir del seu màxim esplendor amb el Modernisme. La casa Garí de Josep Puig i Cadafalch i la seva mateixa casa se sumen a la del baró de Viver com a màxims exponents d’aquest període.

El Museu del Càntir, dedicat a la ceràmica i la terrissa de l’aigua, fundat el 1975, recorda totes les peces típiques de la vila,des de l’edat de bronze a l’actualitat, passant pel segle XVII, quan, gràcies a un “vot de poble”, sant Domènec –patró de les aigües– va protegir la vila d’una greu pesta.

La Festa del Càntir se celebra el 4 d’agost. Des del 1951 i durant algunes èpoques de l’any podem gaudir d’exposicions a l’aire lliure amb càntirs gegants, dissenyats per diferents artistes.

Argentona és el punt final d’aquesta ruta de gairebé 57 quilòmetres. Hem passat de la Costa Brava a la Costa del Maresme, per acostar-nos a la ciutat de Barcelona, de la qual parlarem en pròximes entregues de les rutes RACC.

La ruta en imatges

Segueix la ruta a Google Maps

Vols provar el vehicle?

[raccblog url=”http://www.racc.cat/microsites/venda-de-cotxes/assessorament?utm_proc=200003682″ text=”Deixa les teves dades aquí!” target=”_blank” align=”center”]