RallyRACC: de Santa Coloma de Queralt al Montmell

Tags: ., , RallyRACC

Por: RACC Blog

Després de visitar els trams de la primera etapa del RallyRACC de la Fatarella a Salou, encetem els trams d’asfalt de dissabte, que arrenquen a Savallà del Comtat i acaben al Montmell, a la Costa Daurada.

Havent deixat el Service Park de Port Aventura a Salou, ben d’hora (8:20) els cotxes començaran el tram de Savallà del Comtat, un traçat de 14,2 km que passa per Segura i acaba a la vora de Conesa.

En marxa amb un Toyota Aygo

En aquesta segona ruta del RallyRACC, recorrerem les carreteres amb un Toyota Aygo, un cotxe ideal per a desplaçaments curts per carreteres secundàries i estretes. Amb els 1.000 cc i 72 cavalls del model de la marca japonesa, podrem gaudir del trajecte amb una qualitat de confort molt alta i la seva reduïda mida ens permetrà ser àgils al volant.

Comencem la segona ruta del RallyRACC

Comencem la ruta a Santa Coloma de Queralt, lloc on els cotxes faran el refuel. En aquest poble de 2.700 habitants podem gaudir d’una arquitectura medieval, entre la qual encara es conserva part de les muralles porticades.

El castell dels Comtes va ser la residència fortificada dels senyors de Santa Coloma, on al voltant d’una torre fortificada es va construir un castell gòtic, convertit després en palau senyorial. Al costat també trobem l’església de Santa Magdalena, amb façana del segle XIV. El conjunt és envoltat pel pati d’armes del castell, convertit en una gran plaça amb vista als dominis de la població.

Baixant, trobem la plaça de l’Església, amb un edifici d’estil gòtic català datat del segle XIV, d’una sola nau, amb capelles i campanar, acabat de construir el segle XVII. Baixant pel carrer Mossèn Joan Segura arribem fins al santuari de Santa Maria de Bell-lloc, construït durant el segle XIII, amb portalada d’estil romànic, on trobem el sepulcre dels senyors de Queralt-Castellnou.

Direcció Savallà del Comtat

Des de Santa Coloma, enfilem per la TV-2244 fins a Savallà del Comtat (SS 8/11, de 21,6 km), una petita població de 56 habitants plena d’història. Aquesta és una vil·la mil·lenària d’enclavament estratègic, coronada pel castell dels comtes de Savallà, avui en ruïnes, però visitable amb seguretat. En destaquen els alts murs que encara romanen drets d’un edifici construït entre els segles XV i XVI, residència habitual dels Boixadors fins al segle XVII.

La mateixa carretera d’arribada des de Santa Coloma és el punt de sortida del primer tram, que voreja les poblacions de Segura –pertanyent a Savallà– i Conesa, on trobem l’església gòtica de Santa Maria (s. XV) i la Casa Delmera, construïda per ordre de l’abat de Santes Creus el 1569.

Següent parada: Pontils

Seguint el trajecte fins al pròxim tram, la següent parada serà Pontils, seu de la sortida de l’SS 9/12. Aquest petit poble de 120 habitants forma part de la Ruta del Cister, i en destaquen les ruïnes del castell de Montclar i el santuari de Sant Magí de Brufaganya.

Santa Perpètua de Gaià

Seguint per la T-201 arribem a Santa Perpètua de Gaià, on la formidable església de Santa Maria i el castell en ruïnes dominen la vall del Gaià des de l’imponent turó que corona la vila, situada al fons de la vall. La llegenda folklòrica de Perpètua de Gaià explica l’origen del nom de la vila.

Querol, seu d’icòniques imatges del RallyRACC

Per la T-201 ens endinsem fins a Querol, seu d’icòniques imatges del RallyRACC, ja que passa per l’interior de la població. Potser el pas pel davant del restaurant Sant Jordi s’ha convertit ja en una de les escenes imperdibles d’aquesta prova mundialista. A Querol, però, trobem també les ruïnes del castell del segle X i l’església romànica de Sant Jaume d’Esblada, de planta rectangular i d’una sola nau.

Baixem fins al Pont d’Armentera, població d’origen romà on acaba el tram, i que és on arrencava l’aqüeducte romà que portava les aigües del Gaià fins a Tarraco –Tarragona. A causa de la seva proximitat, aquest poble està lligat històricament amb el monestir de Santes Creus, pròxima aturada de la nostra ruta, del qual ja us vam parlar en la Ruta del Cister.

El tercer i últim tram de la jornada de dissabte (SS 10/13), el Montmell, amb sortida a Vila-rodona, on podrem visitar el columbari romà datat del segle I, transcorrerà per la TV-2443 enllaçant amb la TV-2442 i final abans d’arribar a Sant Jaume dels Domenys, on acabem amb el Toyota Aygo aquesta ruta del segon dia del RallyRACC del 27 d’octubre, amb un total de 90,3 km entre Savallà i el Montmell.

Segueix la ruta a Google Maps

La ruta en imatges

Vols provar el vehicle?

[raccblog url=”http://www.racc.cat/microsites/venda-de-cotxes/assessorament?utm_proc=200003682″ text=”Deixa les teves dades aquí!” target=”_blank” align=”center”]