Què és una assegurança a tot risc amb franquícia? Et convé?

Por: RACC Blog

Arriba un moment en què tenir el vehicle assegurat a tot risc va perdent sentit per a la butxaca. Et pots trobar que estàs pagant una assegurança de danys propis, amb un import elevat, i en canvi el vehicle va baixant de preu.

Però segons el valor venal del vehicle (els diners que et pagarien en un concessionari) pot ser que et faci por perdre-ho en cas de sinistre total o si representa una reparació molt costosa, per la qual cosa amb el tercers no en tens prou.

Per a aquests casos es va crear l’assegurança a tot risc amb franquícia, que pot ser una alternativa molt interessant que beneficia l’assegurat i que l’asseguradora pot veure amb bons ulls. A l’assegurat perquè està tranquil ja que té coberta la part més important del valor del cotxe, i a l’asseguradora perquè no ha d’assumir els petits danys, amb la qual cosa pot oferir al client alguna cosa realment d’interès.

tot risc amb franquícia

Amb una assegurança a tot risc amb franquícia pagues menys

Com a assegurat has de tenir en compte que en el cas de franquícia cada vegada que tinguis un sinistre pagaràs l’import fins a la quantitat fixada, i això es pot repetir diverses vegades durant l’any. Però com que també estàs pagant menys per la pòlissa, pot ser que et compensi. No és una ciència exacta, per la qual cosa has de fer números sobre l’estalvi respecte a l’import de la pòlissa de tot risc i decidir.

Asseguradora de confiança

És molt important que tinguis la teva assegurança en una companyia de confiança, perquè això et permetrà disposar d’informació objectiva. L’especialista que t’assessori t’explicarà que la teva elecció depèn en bona mesura de l’historial de sinistres.

T’ha de preguntar si tens certa predisposició a petits danys a causa dels recorreguts que fas o perquè als llocs on aparques habitualment pot passar amb més freqüència. O al contrari, si tens un expedient impol·lut i et mous en general per zones amb menor risc.

Però a més a més és molt important que sàpigues que no totes les franquícies són iguals, perquè poden aplicar-se sobre diferents cobertures, no només per danys propis, sinó també per robatori, incendi o llunes.

assegurança a tot risc amb franquícia

Import de les franquícies

En una assegurança a tot risc amb franquícia, les franquícies depenen de cada companyia. Per aquest motiu, convé que t’informis de les diferents possibilitats, ja que no hi ha una franquícia obligada per llei o uns barems establerts.

Per exemple, a RACC Assegurances les franquícies es calculen sobre unes quantitats que van en funció d’un percentatge del valor del vehicle, que és una manera equilibrada.

Al RACC t’explicaran com funciona de manera clara, amena i entenedora, i com a experts t’assessoraran perquè triïs el que més et convé.

A www.racc.es/asseguranca-cotxe/tot-risc pots informar-te.