Hi ha alguna edat màxima per deixar de conduir?

Por: RACC Blog

T’agrada conduir? Creus que hi ha alguna edat màxima per deixar de conduir? Quan tinguis 74 anys, penses que continuaràs darrere del volant? Creus que el cotxe et facilitarà l’activitat diària? Quins impediments creus que trobaràs quan circulis tenint més de 65 anys?

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=lyKWn8ujG2s]

Conductors més grans de 65 anys

A mitjan segle XXI, a Espanya hi viuran 15 milions de persones més grans de 65 anys. Així doncs, cal treballar per garantir l’activitat d’aquest col·lectiu ja que les xifres no enganyen: a partir dels 74 anys, un de cada tres conductors manifesta posar-se al volant per realitzar totes o bona part de les activitats centrals de la seva vida diària. Si això ja passa a l’actualitat és probable que en el futur aquesta xifra augmenti exponencialment, com a conseqüència de l’augment de la longevitat i el descens de la natalitat.

Quan som joves no ens ho pensem gaire i agafem el cotxe per traslladar-nos d’un lloc a un altre. Això, tan obvi i quotidià per a una persona jove, no ho és tant en una de gran. Les condicions físiques, una senyalització insuficient o una accessibilitat difícil en els vehicles poden limitar la conducció segura i, també, l’estil de vida dels conductors sèniors. Més del 30% de la gent gran sent que la seva qualitat de vida s’ha vist afectada molt o bastant per deixar de conduir. És un gran impediment si tenim en compte la importància del temps lliure i la necessitat de mobilitat en el nostre món actual.

Per una mobilitat segura

Garantir una mobilitat segura per al col·lectiu de sèniors és una responsabilitat de tots. Pensem que en el 2030 hi haurà més de 6 milions de conductors sèniors a Espanya. El doble que el 2010. Entre ells molts de nosaltres, els que formem part de la generació del baby boom.

Aplicació de les noves tecnologies

Incorporar tecnologies eSafety que facilitin els desplaçaments de les persones grans. El limitador de velocitat, el navegador, l’ajuda d’estacionament o el canvi automàtic, és una bona manera de pensar en el futur. Vetllar pel bon estat de les carreteres i prendre consciència sobre un escenari proper és el millor full de ruta per a què la gent gran continuï circulant en cotxe mentre se sentin segurs al volant, encara que sigui als 74 anys.

Més informació a la web de la Fundació RACC.