Famosos al volant al Circuit de Catalunya, per la conducció segura

Tags: .,

Por: RACC Blog

 

En conduir, no tot són carrers perfectament pavimentats, autopistes i condicions meteorològiques idònies… I, malgrat tot, molts conductors no tenen idea de com reaccionar en condicions adverses, quan és necessari fer una frenada d’emergència, quan hi ha hidroplanatge, o es presenta una situació de pèrdua d’adherència.

Toni Elías al volant

El programa PitLane, que emet setmanalment 8tv, inclou una secció anomenada “Tu condueixes” per la qual passen celebritats que es posen a les mans de l’Escola RACC al Circuit de Catalunya, on se’ls explica com procedir en situacions d’aquest tipus.

En els diversos programes emesos fins ara, han participat 6 famosos. Què els ha semblat l’experiència?

  • Joan Josep Isern, director del Servei Català de Trànsit: “Una experiència molt positiva, això de formar-se en un tema que pot permetre salvar-te la vida en determinades circumstàncies, i també la d’altres persones.”

  • Jordi Tarrés, 7 vegades campió del món de trial: “Molt interessant: et permet aprendre com reaccionar en situacions adverses per a la conducció però en un entorn de total seguretat. M’ho he passat molt bé i he après moltes coses.”

  • Chenoa, cantant: “Jo sóc partidària que la formació sobre conducció sigui obligatòria: que ens ensenyin a fer front a possibles problemes.” Els famosos reben instruccions sobre com actuar en cas de situacions imprevistes. En el cas de Chenoa, per exemple, li vam explicar com procedir en cas de canvi sobtat de superfície de sec a mullat. El Director de l’Escola de Conducció RACC, Albert Alumà, va destacar com la cantant havia après ràpidament i va posar en pràctica de manera eficient les instruccions rebudes per a saber com passar de sec a mullat sense problemes. Al següent vídeo Chenoa explica com va viure l’experiència:

conducció segura Chenoa

 

  • Jordi Viladoms, pilot de motociclisme, subcampió del Dakar 2014: “He rebut molt bons consells. Estic habituat a reaccionar en situacions adverses a la moto, però no en cotxe, i he vist que pot convenir fer coses diferents al volant d’un cotxe.”

  • Ruth Jiménez, directora del programa “Migdia” a 8TV: “Ho he viscut com una teràpia de xoc que m’ha ajudat a superar un accident de trànsit que vaig patir, amb voltes de campana incloses, justament per no reaccionar com cal davant d’una situació d’asfalt mullat.”

  • Toni Elías, primer campió de la història de Moto2 el 2010: “El professor m’ha ajudat a polir algunes coses, ha estat molt divertit.”

Si vols, tu també pots aprendre com procedir en situacions d’emergència i no haver d’enfrontar-t’hi sense saber què fer. Vine a provar els cursos de conducció segura a l’Escola RACC al Circuit de Catalunya. Si ets soci, tens un 37% de descompte!