8 consells per conduir embarassada amb seguretat

Por: RACC Blog

És evident que la mobilitat canvia en conduir embarassada. Segons una enquesta de la Fundació RACC realitzada al juliol del 2015, nou de cada deu conductores gestants prefereixen el cotxe abans de qualsevol altre mitjà de transport, el 100% de les quals utilitzen el cinturó de seguretat i el 46% utilitza adaptadors per al cinturó. Durant l’embaràs, una de cada dues conductores realitza menys avançaments i més del 40% reclama places d’aparcament reservades i més amples.

Conduir embarassada

Desplaçar-te de manera tranquil·la i segura en conduir embarassada.

  1. L’embaràs no és cap impediment per conduir, excepte si genera incomoditat, quan el metge ho desaconsella, en cas de contraccions o en dies previs a la data del part.
  1. A partir de la setmana 36, és recomanable conduir sempre amb acompanyant. Davant de qualsevol urgència o emergència sempre podran ajudar-te si vas acompanyada.
  1. Adapta l’ergonomia als canvis del cos. Ajusta el respatller, el reposacaps, la posició i l’alçada del seient.
  1. Utilitza sempre cinturó de seguretat. Col·loca la banda horitzontal a sota del ventre i que reposi als ossos del maluc (fixa’t en el dibuix), i el cinturó en diagonal ha d’anar entre els pits. Al mercat es troben adaptadors que faciliten l’operació.

Utilitzar el cinturó de seguretat estant embarassada

  1. No desactivis l’airbag del vehicle. La distància entre volant i el ventre ha de ser com a mínim de 20 a 25 cm per extremar la seguretat.
  1. Evita les hores punta, situacions d’estrès al volant o desplaçaments en hores de màxima calor.
  1. Augmenta la precaució en conduir el teu cotxe: redueix la velocitat, incrementa la distància de seguretat… En cas de fer un viatge llarg, descansa cada hora.
  1. Després de qualsevol accident o col·lisió, per lleu que sigui, ves al metge.

I si amb aquests consells no en tens prou i tens dubtes sobre com conduir embarassada, el RACC t’ofereix una Assistència en Carretera les 24 hores del dia per ajudar-te sempre que et pugui interessar.

Creativitat: Dlirios