Estic conduint. Després parlem ;-) Sobre els riscos del WhatsApp al volant

Por: RACC Blog

Gairebé tots l’utilitzem. Permet enviar missatges breus i instantanis que asseguren el feedback. Missatges que garanteixen comunicacions ràpides: és el WhatsApp. Però què passa quan estem davant del volant? Si abans era perillós l’ús del mòbil mentre conduíem, ara ho és més amb aquesta aplicació, a la qual se sumen cada vegada més usuaris de telèfons intel·ligents.

Distraccions amb el WhatsApp

Foto: Digital Journal

Perill del whatsapp en la conducció

Moltes vegades conduïm per inèrcia i no som conscients dels perills de qualsevol distracció al volant. Per exemple el mal hàbit de whatsappejar. Segons les estadístiques, fer-ho multiplica per quatre les possibilitats de tenir un accident. El motiu és ben senzill: quan escrius o llegeixes un missatge de WhatsApp mentre condueixes, desvies la teva mirada de la carretera durant 4,6 segons. Això vol dir que si circules a una velocitat de 120 km/h recorres uns 153 metres sense mirar a la calçada.

904 persones van perdre la vida a Espanya i 4.590 van resultar ferides l’any 2011 a causa de distraccions al volant. La causa més comuna va ser l’ús del telèfon mòbil. Dades bastant alarmants si tenim en compte que a Espanya el 15% dels conductors utilitza el telèfon intel·ligent mentre condueix. I que les distraccions són el primer factor concurrent d’accidentalitat.

Per tant, cal sensibilitzar-nos dels riscos del WhatsApp al volant i evitar-ne l’ús per garantir una mobilitat segura. A més, s’ha de tenir en compte que la manipulació d’aquests dispositius mentre conduïm pot comportar multes de fins a 200 euros i la pèrdua de 3 punts del carnet de conduir.

Per Verónica García, periodista