El 42% dels conductors admet que fa servir el mòbil mentre condueix
Por: RACC Blog
Què fa que conductors i vianants siguem conscients del perill, però, malgrat tot, responguem una trucada o un WhatsApp en plena ruta? Un 90% dels conductors i motoristes creu que l’ús del mòbil influeix bastant o molt en el risc de patir un accident de trànsit, però, paradoxalment, un 42% admeten fer-ne ús. Es tracta d’inconsciència? Irresponsabilitat? Addicció? D’una falsa percepció d’autocontrol?
Segons un estudi del RACC, un 63,7% de persones reconeixen utilitzar el mòbil quan caminen per la vorera i (compte amb la xifra) un 20,8% mentre creua un pas zebra. I és que, si avui una gran majoria de gent viu enganxada al mòbil tothora i en totes les situacions del dia a dia, tampoc no es veu com un inconvenient fer-ne ús quan ens desplacem, tant si anem amb cotxe com si anem a peu.
WhatsApp, aplicació puntera
Les aplicacions de missatgeria són les més utilitzades. I això que enviar un WhatsApp és l’acció que desvia més l’atenció i que implica una comunicació continuada entre una o diverses persones. Estar aturats en un semàfor en vermell o a dins d’un cotxe en una congestió ho facilita. S’aprofita l’estona per manipular el mòbil (1 de cada 2 conductors així ho afirmen) tot i saber que podem ser multats amb 200€ i una retirada de 3 punts del carnet.
A dia d’avui, les distraccions són la primera causa d’accidentalitat, per sobre de la velocitat. “Més del 80% de la gent té un smartphone –explica Lluís Puerto, mànager tècnic de la Fundació RACC– i pocs volen deixar d’estar comunicats en qualsevol moment. Quan manipulem el mòbil apartem les mans del volant, la mirada de la via i el nostre cervell està en un altre lloc. Oblidem que conduir un cotxe és una tasca complexa que requereix de tots els nostres sentits”.
Pots trobar l’article “Perill! Mòbil i conducció” que amplia informació sobre el tema a la nostra revista dels socis del mes de desembre.
En aquest vídeo podeu veure la campanya més impactant sobre l’ús del mòbil al volant. Compte amb l’última imatge, que pot ferir sensibilitats.
Creativitat: Revista RACC