Consells perquè el vehicle superi el confinament

Per: David Felipe

L’últim any, la pandèmia de la covid-19 ha comportat una frenada important dels desplaçaments i els hàbits de mobilitat a què estàvem acostumats. En un estudi recent, en el qual hem analitzat els canvis de la mobilitat a la ciutat de Barcelona, hem pogut observar que un 40% dels treballadors ja no van al seu lloc de treball habitual, dels quals un 20% treballen des de casa, i un 20% combina el treball presencial amb el teletreball.

A més de la mobilitat laboral, les restriccions municipals i comarcals també han afectat l’ús del vehicle durant els caps de setmana amb limitacions per viatjar, visitar familiars, anar a centres comercials, llocs d’oci, etc. Davant d’aquesta reducció de la mobilitat, hem de tenir en compte que els vehicles poden patir avaries perquè no s’engega el motor durant un temps i perquè es descuida el manteniment que necessiten per funcionar.

Tenir el cotxe aturat molt de temps: què es pot fer malbé?

El cotxe està parat i no el movem durant molt de temps

En aquest cas, s’ha de posar especial atenció a:

  • Revisar la pressió dels pneumàtics.
  • Recarregar la bateria.
  • Compte amb les restes de combustió del motor.
  • Renovar l’oli, la qualitat disminueix després d’un any.
  • Ventilar l’interior del cotxe de males olors i humitats.
  • Fer circular l’aire condicionat i la calefacció.

Tornar a arrencar el cotxe després de temps aturat

Si ha arribat el dia de moure el cotxe, és important seguir aquests passos per evitar riscos o avaries innecessàries.

  1. Mesurar la pressió dels pneumàtics.
  2. Arrencar el motor i deixar que s’escalfi durant 5 minuts abans de moure el vehicle.
  3. Un cop en marxa, circular durant 30 minuts seguits per evitar caigudes de tensió de la bateria i ajudar que es carregui.
  4. Aprofitar els últims quilòmetres per utilitzar marxes curtes, i així facilitar la regeneració dels elements que filtren les partícules al cotxe.

En aquests casos, encara que no es faci servir el cotxe tan sovint com abans, és important que se segueixin realitzant les revisions de manteniment al taller i la ITV.

Primer desplaçament de llarg recorregut o viatge amb cotxe

Si després d’un temps llarg, s’ha de moure el vehicle per realitzar un trajecte de molts quilòmetres en pocs dies, el més recomanable és:

☑️ Demanar a un professional que faci una revisió bàsica de vehicle i descartar qualsevol problema que pugui posar en risc la seguretat del conductor.

Estigues tranquil: contracta la teva assegurança de cotxe online per sentir-te més segur

Podeu demanar aquest servei al Centre RACC Auto, perquè l’equip de mecànics valori l’estat del vehicle i realitzi el manteniment que calgui. Durant el mes de febrer del 2021, aquesta revisió és gratuïta per als socis RACC.