Com s’eliminen les males olors del cotxe?

Per: David Felipe

Una de les coses que més esguerren un viatge és no estar a gust dins del cotxe. I una de les que molesten més és les olors desagradables. Per evitar trajectes incòmodes o que et facin malbé un viatge, t’expliquem com eliminar les males olors del cotxe:

  • Neteja ràpidament les taques de menjar, beguda, vòmit, etc. Retirar les restes, fregar la taca de seguida i obrir les finestretes per ventilar el vehicle ajuden perquè l’olor no s’impregni a la tapisseria.
  • Si no saps què provoca l’olor, busca’n l’origen: revisa bé cada racó per trobar el focus de la mala olor i poder eliminar-lo. Buida i neteja el cendrer, llença les restes o els envasos de menjar… I no t’oblidis de donar un cop d’ull al maleter i sota de les catifes.

  • Aspira bé tot l’interior: encara que a primera vista no hagis detectat brutícia, és molt recomanable aspirar bé tots els elements entapissats del cotxe. Així eliminaràs pols, terra, molles, pèls d’animals, etc. dels seients, el terra i les estoretes.
  • Neteja a fons la tapisseria: pots fregar la tapisseria, les estoretes i fins i tot el sostre amb aigua i sabó o amb vinagre blanc o amoníac dissolts en aigua. És important mantenir les finestretes obertes i esperar que els teixits s’assequin bé per evitar l’olor d’humitat o dels productes utilitzats. També pots fer servir netejadors a vapor o escampar bicarbonat de sodi sobre dels seients i les estoretes, perquè absorbeixi la mala olor. Deixa-ho unes hores i recull-lo amb l’aspirador. Un cop net, hi pots passar un drap humit amb aigua i suavitzant per a la roba.

  • Tingues nets els conductes de l’aire condicionat i la calefacció: en aquest cas, el millor és deixar-ho en mans d’un taller mecànic.
  • Vigila els ambientadors: si abans no elimines les males olors, les aromes es barrejaran i el resultat pot ser pitjor.

  • Prova trucs casolans: per combatre l’olor de tabac, recomanen tenir al cotxe un recipient foradat amb grans de cafè. O posa una agulla d’estendre de fusta impregnada de la fragància que t’agrada i dona-li el teu toc personal.

Essencial: aconsegueix la teva assegurança de cotxe online al millor preu

Si tot això et sembla molta feina, també pots recórrer a una empresa especialitzada i que et netegin a fons el cotxe.

I, sempre, el que et donarà més bon resultat és prevenir per evitar després haver d’eliminar males olors del cotxe.