Portaesquís magnètics o fixos? El més còmode i segur al cotxe

Por: RACC Blog

Segurament no t’has preguntat si col·locar en el teu cotxe uns portaesquís magnètics o fixos perquè potser no havies sentit a parlar de la seva existència o les seves diferències. Amb aquest article intentarem fer-te sortir de dubtes.

L’hivern és l’època en què els amants de l’esquí poden gaudir de la seva afició favorita. Si n’ets un i viatges amb cotxe fins a les pistes, hem de recordar-te que els esquís són objectes allargats i estrets que si no van ben agafats es poden convertir en un perill per a vianants o ocupants d’altres vehicles.

Hi ha cotxes que permeten portar els esquís a l’interior amb els seients del darrere abaixats totalment o parcialment i compten amb accessoris a aquest efecte, però no és el cas més corrent. També hi ha sistemes per portar-los amb el ganxo del remolc o lligats a la roda de recanvi de la part posterior en el cas dels tot terreny que en portin. Una altra opció és posar un cofre, que és el més segur, i generalment tenen espai de sobres. Però el més habitual és portar-los al sostre del vehicle.

Portaesquís magnètics

 

Has de saber: la millor assegurança de cotxe online

Si ens centrem en aquests darrers, n’hi ha de dues menes: de magnètics i fixos de barres. Ambdós tenen avantatges i inconvenients i pots trobar-ne de diferents tipus i preus. Però t’has de fixar que estiguin homologats. I sempre has de portar els esquís amb la punta cap enrere. I el més important de tot, has d’assegurar-te que queden ben fixats.

Portaesquís magnètics:

  • Són molt còmodes i permeten posar-los i treure’ls amb facilitat, però has de vigilar de no ratllar el sostre.
  • Assegura’t que els imants dels teus portaesquís magnètics tinguin prou força perquè no hi hagi dubte de la seva adherència, això vol dir que han de ser de bona qualitat.
  • Quan els col·loquis, la superfície del sostre del cotxe ha d’estar seca i neta; és molt important, perquè si no ho fas bé es poden desenganxar, la qual cosa seria molt perillosa amb el cotxe en marxa.
  • Estan formats per dues peces, que han d’anar a la part anterior i posterior del sostre respectivament.
  • Has de col·locar les dues peces imantades a una distància que s’adapti a la mida dels esquís.
  • I estigues atent perquè els portaesquís magnètics són més fàcils de robar.

 

Tambè pots llegir: com col·locar les fundes de neu al cotxe

Portaesquís fixos:

  • En primer lloc has de comprovar que el teu cotxe té els suports del sostre necessaris.
  • Quan compris el portaesquís fix, també has d’assegurar-te que és compatible; en aquest sentit, millor que sigui de la marca del teu cotxe, que s’adapti sense cap dubte o que sigui universal. Assegura’t de si els universals et poden servir també per a altres usos, per exemple de portabicicletes, perquè pot ser que t’interessi.
  • Per muntar-los trigaràs més que amb els magnètics, però si segueixes bé les instruccions del fabricant no tindràs problemes.
  • En principi són més segurs que els magnètics amb el vehicle en marxa.
  • Ho posen més difícil per als lladres perquè són més complicats de robar i a més solen portar clau.
  • Encara que sempre has de conduir amb compte quan portis qualsevol objecte al sostre del cotxe, amb el portaesquís fix és més difícil que passi alguna cosa.

Per als dos casos has de pensar que els objectes que portes al sostre augmenten el consum, però amb el fix gastaràs una mica més que amb el magnètic.