Com canviar l’assegurança del cotxe de forma fàcil

Per: David Felipe

canviar l'assegurança

Tens dret a canviar l’assegurança de cotxe quan ho creguis oportú, l’únic que has de fer és seguir el procediment que et mostrem per evitar-te problemes, perquè algunes asseguradores no deixaran que te’n vagis tan fàcilment.

T’interessa: Com es calcula l’assegurança d’un cotxe?

1. He de sol·licitar la baixa per escrit? Sí, no tindrà efecte la baixa de la companyia actual si no la demanes mitjançant un escrit.

2. Amb quant de temps he de demanar la baixa? Has d’estar atent al venciment de la pòlissa, perquè el marge és de dos mesos com a màxim.

canviar l'assegurança

3. Quin ha de ser el contingut de l’escrit? Ha de quedar molt clar a l’escrit que no vols renovar a pòlissa i has d’indicar quina és la companyia, la data en què envies l’escrit i la de la contractació de la pòlissa, i totes les teves dades personals.

4. Com he d’enviar l’escrit? Has d’enviar un correu certificat (millor amb justificant de recepció) o buró fax (encara millor) avisant que vols donar de baixa la pòlissa actual.

5. On el dirigeixo? L’has d’enviar a la seu social de la companyia asseguradora.

6. He d’avisar algú més? Per estar més tranquil i evitar malentesos, un cop enviat l’escrit millor que avisis també la teva entitat bancària que si es presenta el rebut no ha de ser pagat.

7. Hi ha alguna altra manera de donar-me de baixa i canviar l’assegurança? El que és segur és l’escrit, i és el millor consell, i encara que algunes companyies accepten la baixa per trucada telefònica n’has de rebre confirmació per email o fax. També et pots trobar amb empreses que accepten baixes mitjançant el web, però sempre has de fixar-te en les condicions.

Llegir més: Que pot passar si condueixo sense assegurança de cotxe?

Així que tinguis la confirmació de la baixa, tens via lliure per contractar una oferta que s’ajusti millor a les teves necessitats. No deixis passar ni un dia entre la baixa i la nova alta, recorda que no pots circular sense assegurança. Pots calcular el preu de la nova assegurança només en 2 minuts i de manera molt senzilla, solament en tres passos.

[raccblog url=”https://www.racc.cat/proceso/presupuesto-coche/paso1.html?request_locale=ca” text=”Calcula l’assegurança de cotxe en 3 minuts” target=”_blank” align=”right”]