RutaRACC: de Barcelona a Sitges

Tags: ., ,

Por: RACC Blog

En aquesta ocasió fem una ruta curta des de Barcelona fins a Sitges, amb un compacte urbà com és l’Skoda Fabia, ideal per a trajectes curts i amb molta versatilitat.

Skoda Fabia

Skoda Fabia

El cotxe

Amb una llargada de només 3,99 metres, el hatchback petit de la marca txeca és un vehicle eminentment creat per al trànsit urbà i els petits trajectes, que fan que el cosí del Seat Ibiza esdevingui un dels vehicles més versàtils del mercat en aquests moments. El pas endavant que fa uns anys va fer la marca del grup alemany el converteixen en un punt mitjà entre Seat i Volkswagen, però que no ha d’envejar res dels seus companys de segment com el Polo o l’Ibiza. Un cotxe que fa bo l’eslògan de la marca –”Simply Clever” (simplement intel·ligent)– amb un disseny i una funcionalitat sorprenents.

Amb motoritzacions de benzina que van dels 60 als 110 cv i dels 75 al 120 en la versió TDI, Skoda ha dotat el model amb tres carrosseries, entre les quals destaquen la Combi i l’Scout, un break dirigit al públic més aventurer.

En aquest cas, ens posem al volant del model de 1.000 cc i 110 cv (81 kw) en l’acabat Ambition i canvi automàtic de set velocitats DSG.

Barcelona

La Ciutat Comtal és el nostre punt de sortida. A Barcelona hi vam arribar en anteriors Rutes RACC procedents de la Costa Brava i de la Costa del Maresme, i en aquesta ocasió visitarem el Castell de Montjuïc, que s’ha convertit en un centre cultural d’ençà que l’Ajuntament de Barcelona en va aconseguir la gestió el 2007. Fortificat per primera vegada el 1640, va ser castell el 1694 i va agafar l’actual forma cent anys després.

Castell de Montjuïc

Castell de Montjuïc

El Mirador de l’Aeroport

Des de la zona més pròxima d’estacionament sortim en direcció a l’aeroport de Barcelona per visitar el Mirador d’avions del Prat, un espai on els més aficionats a l’aeronàutica, spotters o, simplement, curiosos gaudiran de l’aterratge dels avions.

Per arribar-hi, entrem a la Ronda Litoral (B-10) en direcció sud, per agafar la sortida 18 i  enllaçar amb la C-31.

En aquesta via, després de travessar el riu Llobregat, sortim per la 194B i per la Ronda Llevant (B-250) enfilarem en direcció al cementiri del Prat, una vegada superat el qual arribarem al Mirador de l’Aeroport del Prat, una zona condicionada per als aficionats a l’aviació on es pot passejar i circular amb bicicleta tot veient com aterren els ocells de ferro sobre l’asfalt pratenc.

Mirador del Prat

Mirador del Prat

Castelldefels

Des del Mirador, tornarem enrere fins arribar a la B-203, a la zona de les Palmeres, vorejarem l’aeroport i tornarem a la C-31, per on arribarem a Castelldefels.

Aquest municipi de 67.000 habitants ha esdevingut del tot un centre urbà, desmarcant-se d’antics tòpics, d’ençà que amb la popularització dels vehicles a les dècades dels 50-60 del segle passat es convertís en el principal centre de vacances dels barcelonins.

Amb una extensa oferta turística i esportiva, la ciutat del Baix Llobregat és reconeguda pels cinc quilòmetres de platja de sorra fina, que van des de Gavà fins al port esportiu de Port Ginesta.

Castelldefels

Castelldefels

Santuari Budista

Des de la sortida de Port Ginesta, pugem per la urbanització Rat Penat per agafar l’antiga carretera de Castelldefels en direcció a Olivella, on trobarem el monestir budista Sakya Tashi Ling, un centre de pau al bell mig del Parc Natural del Garraf, un espai natural protegit de 12.400 hectàrees.

Per la carretera plena de revolts –per on és millor anar sense pressa– arribem al monestir budista, que podrem visitar els dissabtes, diumenges i festius en horaris convinguts. Entremig del viatge podrem gaudir de la immensitat del Parc Natural i la tranquil·litat d’un indret des d’on podem albirar el mar Mediterrani en tota la seva esplendor.

Monestir budista

Monestir budista

El Garraf

Des de la localitat d’Olivella, després de visitar el centre, tornarem a desfer els quilòmetres recorreguts i enfilar per la C-31, en un tram més conegut popularment com ‘les corbes del Garraf’.

Arribats a aquesta petita localitat, sobta trobar-se un edifici modernista dissenyat per Antoni Gaudí, pertanyent a la família Güell. El celler, construït a l’empara del seu mecenes Eusebi Güell, va veure el canvi de segle encara en construcció (1895-1901), per romandre com una de les dues figures més emblemàtiques d’aquesta població juntament amb la platja de les Casetes.

Aquest petit tros de 380 metres de platja ens transportarà als primers anys del segle XX, amb les restaurades casetes de fusta dels pescadors com a vestigi d’un temps en què el mar es feia servir per treballar i quan la vida era molt més dura a les poblacions de la costa.

Platja de Les Casetes

Platja de les Casetes

Sitges

Per la mateixa C-31, passada la desapareguda vila de Vallcarca –al costat del lloc que ocupa l’actual fàbrica de ciment– arribem a Sitges, localitat de 29.000 habitants, coneguda pel turisme, el seu carnaval i el Festival de Cinema Fantàstic, entre altres.

L’oferta d’activitats a Sitges és molt variada. No es pot marxar d’allà sense visitar el nucli antic i el Passeig Marítim, la imatge més reconeguda de la vila costanera.

L’església de Sant Bartomeu i Santa Tecla (s. XVII) a la vora del mar i les onades trencant a l’espigó és segurament la imatge més icònica de Sitges, vila modernista per excel·lència, d’ençà que artistes com Santiago Rusiñol, Ramon Casas o Miquel Utrillo s’hi establiren.

La influència dels indians o ‘americanos’ és ben patent amb la figura de la Casa Bacardí. Es tracta d’un museu permanent ubicat al mercat vell de la població en honor a Facundo Bacardí, nascut a Sitges el 1814 i emigrat a Santiago de Cuba, on va fundar la coneguda marca de begudes alcohòliques.

Sitges

Sitges

La ruta en imatges

Segueix la ruta a Google Maps